Nu skramlar gråärtorna dubbelt i baljan!
Både på buskarna (heter det så?)
och i min skördebalja.
Jag tar tillvara varenda liten en eftersom
det är en kulturarvsort på utgående.
De riktigt gula blir utsäde till nästa år,
de gröna förväller jag lite och fryser in.
De är inte lika söta i smaken som t.ex. salladsärtor
men duger utmärkt som tallriksgrönt.
Eller så kan jag koka grön ärtsoppa. Gott!
De torra är vackert ådrade så kanske
skulle jag trä mig ett armband...
Vill du ha några ärtor?
Jag lottar ut en påse.
En lott för vardera;
du kommenterar detta inlägg,
du är följare,
du lägger en länk på din sida.
Fredag sista september drar jag vinnaren.
Mer ärtor åt folket!
Jätte fin bild på ärtskidan! Ett armband låter kul:)Bra att de gamla sorterna bevaras och används.
SvaraRaderaHa en fin dag!
Så underbart med egen skörd och ärtor är verkligen en delikatess!
SvaraRaderaLisa
Så underbart med egen skörd och ärtor är verkligen en delikatess!
SvaraRaderaLisa
Grön ärtsoppa var det länge sedan jag åt. Bra att du tar hand om kulturarvet.
SvaraRaderaHa det gott!
/Ruben
Hej tant Otteskrufvs! Kul att du tittade in hos mig!
SvaraRaderaJa vattenfallet ligger vid Pilgrimskapellet i Järfälla!
Ha en fin kväll!
Kram
Vilka vackra skidor och sista bilden blev ett härligt stilleben. Ärtan lät spännande, kan man få tag i kulturarvssorter någonstans?
SvaraRaderaCarina