tisdag 7 juni 2011

Men OJ då!

Vår sammetshortensia har inte klarat de två senaste vintrarna. Det var tre döda pinnar som stack opp och vi väntade och väntade, men intet liv. Till slut bestämde vi att där skulle få stå en magnolia istället.
En "Susan" införskaffades på Löta i Eskilstuna och några säckar surjord på Rölunda och så upp med sammetshortensian. Som då visade sig ha ett nytt litet skott allra längst ner under gamla löv och annat bröt! 
Ser du pytteskottett till vänster om mittenpinnen?
 Hoppsan!
Nejdå, inte hade vi tänkt slänga dig lille vän, bara flytta dig till en bättre plats...
Med "Susan" otåligt väntande på den utlovade gropen blev det till att hitta en ny plats åt hortensian. Förhoppningsvis kommer den att klara vintrarna bättre på den nya platsen och alla blir nöjda.
Susan
Susan stod i knopp vid inköpet (inte optimalt, jag vet) och har tackat för platsen hon fick med att öppna knoppen på skuggsidan, mot hortensian. Är det bara för att retas, eller?
Till sist vill jag berätta om en tulpan vi har. Den har blommat länge och har en stor blomma som öppnat sig så bladen fallit isär.När jag skulle beskriva blomman för en kamrat sa jag att den lite liknade en magnolia. Visst gör den?
Holländsk magnolia?


3 kommentarer:

 1. Har varit med om liknande! Går nästan inte att vänta för länge med att ta bort "döda" växter... Kul när de överlever i alla fall!

  SvaraRadera
 2. Magnolian verkar trivas, hoppas Hortensian gör det med:)

  Trevlig vecka.
  Är lite sugen att åka till dej på berseshilördag, men det är nog lite för långt...

  Kram Marie

  SvaraRadera
 3. Vårda den lille överlevaren...så roligt att den trots allt kämpar på...fantastisk livsglädje och -vilja. Kan växter vara glada? Jag tror faktiskt det...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera

Tack för besöket och välkommen åter.
Skriv gärna en rad innan du svävar vidare.