lördag 10 september 2011

Lysande!


Nu när löven börjat byta färg och fröställningarna står och skramlar är det hög tid för mig att leta fram lyktor och lampor.
Det tar ett tag att hitta igen alla och fixa fram bränsle till dem.
Sedan ska man försöka bestämma sig för vad de elektriska som går på timer ska lysa mot. Vad är vackert just nu? Det brukar bli några kvällar då grannarna undrar om vi fått lyktgubbar i trädgården.
Du vet väl vad en lyktgubbe är? Sådana ska man akta sig för. De lurar ut barn på myrar och andra otäcka ställen.
Nåväl, till sist brukar allt komma på plats och då är det dags.
De senaste tre åren har vi haft lyktvandringar i vår trädgård. Det har ofta blivit med kort varsel eftersom vi haft många levande lågor utan annat skydd än en kruka och då får det inte blåsa.
Vänner och bekanta som gillar idén har förstått att det behövs lyktor, så då och då kommer någon med sin avlagda eller fyndade lykta. Härligt! Nu är vi inte längre beroende
av att det ska vara vindstilla utan kan ha vår lyktkväll oavsett vindar och väder. Tja, kanske inte i hällregn förstås.
Sålunda är det redan nu bestämt att det blir lyktkväll lördag 1/10. Du är härmed inbjuden.
Vi tänder ett hundratal lågor och några lampor vid 18.30 och släcker omkring klockan 20.30.Tag gärna med gåstavarna eller en vän att hålla i för marken är lite ojämn och jag vill ju inte att du snavar i skymningen.
P.S. Lilla oljelampan från det fiffiga paketet lyser förstås också denna kväll.

6 kommentarer:

 1. Åhh...så många lyktor! Härligt med tända ljus i kvällsmörkret. Jag har inte hunnit så långt ännu, men snart blir det ljus även hos mig :)
  Ha en fin helg! /bea

  SvaraRadera
 2. Vilken kul idé med en lyktkväll! Det måste bli en nästan magisk upplevelse att gå förbi er trädgård då :)Synd att jag bor så långt bort, annars skulle jag gärna smygit förbi. Vi får hoppas att inte lyktgubben kommer iaf :O
  Ha en fin helg/Stina

  SvaraRadera
 3. Det måste vara en mysig kväll. Vad många lycktor ni har//Britt

  SvaraRadera
 4. Så himla fint och mysigt det måste vara i din trädgård då på ljuskvällen.. är det inte så att du bor nära Uppsala? Jag ska dit den helgen:)

  Ha en skön dag! Kram Marie

  SvaraRadera
 5. Så mysigt det låter med alla lyktor!
  Titta in till mig, jag har nått till dig!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 6. Åhh, vilken bra idé, med en lyktkväll! Fick jättestor lust att ta efter, men jag har inte så många lyktor tyvärr. Vi har ju "Ljus i Alingsås" att se fram emot i höstmörkret i alla fall.

  SvaraRadera

Tack för besöket och välkommen åter.
Skriv gärna en rad innan du svävar vidare.