söndag 24 april 2011

Återuppståndelse i all ära...

Kring blommorna surrar det men också kring vårt bibatteri är det full fläkt på små vingar. Ser du det i trädklykan? Jag borrade massor av hål i ett stycke sågat äpple och satte upp med hålen i öst-västlig riktning. Bra för de vilda bina sa en bekant och de verkar gilla det.
 Vid äppelängen börjar det komma upp grönt ur det brungrå lövtäcket (som blev ovanligt tjockt i höstas eftersom vi hävde dit även björklöv för att få lite bättre mylla). Narcisser, tulpaner, sippor, vårstjärnor, scilla,  ramslök, aklejor, svalört, rodgersia, ormbunkar och så krolliljor.
 
 Alla krolliljor och narcisser vill inte växa på insidan. Hon som gjorde gången hade visst inte full koll på var lökarna var?
Men denne otrevlige lille krabat hade hittat liljorna OCH en artfrände av motsatt kön och så satt de där och förlustade sig! Tills jag puttade ner dem på trampstenen och "råkade" trampa just där...
Mitt i livet finns döden. 
Jag sätter mig vid lilla lusthuset och funderar på det ett tag.

10 kommentarer:

 1. Liljebaggarna har också här börjat gnaga hål i liljebladen. Trevligt med växter utanför ramen tycker jag, här har bla. blodörten som gått egna vägar.

  SvaraRadera
 2. De dog lyckliga i a f. Liljebaggarna är ena sluga rackare och måste ha världens bästa doftorgan... jag har EN lilja, en madonnalilja, som jag bevakar som en HÖK men...redan fullt med dessa knaprare. De vinner alltid över mig...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Jo jo hur tänkte hon som satte lökarna ;-)där det skulle bli en gång fniss
  Jag har auriklerna i kruka hela tiden.Förvarar dom svalt under vintern på verandan.Har testat kallväxthuset men det gick inte.Man kan ju gräva ner dom på hösten annars.
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 4. Tänk att liljebaggen som har så vacker färg är ett sånt otyg. Jag brukar jaga mina objudna 'baggar' med en burk bensin i den simmar dom inte långt......
  Ha dé /Stina

  SvaraRadera
 5. Själv råkar jag mosa sönder dom med stenar;) Undrar om de int gillar kejsarkronor för jag har inte sett en enda där. Måste ta en titt på dom andra liljorna...innan det är för sent. Tack för påminnelsen!
  Trevlig fortsättning på påsken!

  SvaraRadera
 6. Jag hittade också liljebaggar i går, i min madonnalilja. Minsann såg det inte ut som det var två som reproducerade sig! Jag mosade dem i alla fall.

  SvaraRadera
 7. Jag klämmer de röda små rackarna mellan fingrarna...

  Nöden har ingen lag!

  Ha en fin dag! Kram

  SvaraRadera
 8. usch för liljebaggar:( jag provade ifjol att myrra runt en del liljor och fritillarior och det blevbättre på dessa , så det ska jag göra i år också.
  Ha en underbar dag!

  SvaraRadera
 9. Har redan tappat räkningen på mosade röda baggar här, tyvärr är det ingen brist på de odjuren! Lite svårt att tipsa om rosor eftersom det finns så enormt många olika sorter, både stora och små. Dessutom har jag mest rosa och vita sorter. Kolla hos HortoGreen och Trädgår`n i Söderfors som har massor av olika rosor. Länkar till dem hittar du i högra sidan på min blogg under Intressanta Länkar.
  Ha det gott!
  Margot

  SvaraRadera

Tack för besöket och välkommen åter.
Skriv gärna en rad innan du svävar vidare.