fredag 26 augusti 2011

En blå idé

Nu har hon fått en idé igen. En blå idé. Den börjar med några gamla fönster där glasen gått sönder (hela traven blåste kull i vintras...).
 Måla, måla, måla. Sedan ska de sättas ihop och opp vid pusshörnan. Tanken är att några fådda vinrankor ska få klättra i dem. Hinner jag färdigt i höst? Tja, det får vi se.Men jag skulle vilja ha det klart innan snön.
 Jag gillar blått. Blåsalvian är riktigt blå. Visste du att den får avlånga rotknölar som man kan övervintra precis som dahlior? Denna plantan har tre år på nacken och blir större för varje år.
 Och så förstås blåaste blå höstgentianan.
Och en blå krokodil som har tappat svansen. Förmodligen ligger svansen någonstans i dammen nedanför, men vi har inte hittat den. Än.
Tänk om man kunde ha blå fiskar i dammen.....

6 kommentarer:

 1. Blått är riktigt snyggt!

  Pusshörnan låter mysigt:)

  Trevlig helg. Marie

  SvaraRadera
 2. Spännande med dina blå fönster, hoppas du hinner innan det stora vita kommer.

  Nu lärde jag mig en ny sak om knölar, att blåsalvian kan tas upp och sparas. Tack för lärdom. genast börjar jag fundera på mina scharlakanssalvior och deras rotsystem...hm, ska verkligen kolla senare i höst vad som gömmer sig i jorden.

  kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Blått är flott! Vilket tålamod du har med blåsalvian....

  SvaraRadera
 4. Härligt! Hoppas du hinner behövs lite blått i vit snöstorm!

  SvaraRadera
 5. Härligt med blått ser ut som en fin blå sommar himmel//Britt

  SvaraRadera
 6. Spännande med fönstren! Kul att se sen när det är klart... ja,det är fint med BLÅTT, blåsalvian är fin. Tänk vad bra det är med bloggen, man upptäcker så mycket nytt och blir så inspirerad :) Må så gott, kram Lotta

  SvaraRadera

Tack för besöket och välkommen åter.
Skriv gärna en rad innan du svävar vidare.