fredag 8 augusti 2014

Fredagsmums!

I tidningen "Allt om trädgård"
fanns ett recept på sega vinbärsremsor.
Det lät både gott och spännande
men vi hade inte tillräckligt med vinbär efter torkan.
Så jag provade med röda krusbär.
Gott det också!

Jag mixade bären med lite halvmoget äpple,
pudrade med fruktsocker (krusbär kan vara rätt sura)
och torkade i varmluftsugnen.
Efteråt kom vi på att citronsyra nog hade varit
ännu godare att pudra på. Riktiga sur-remmar!

7 kommentarer:

  1. Det lät gott! Kul med egen tillverkat godis.
    Igår inhandlades en getingfäll här, som fylldes med honung. Inga getingar än...
    Söt Rudbeckia hos dig.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Det låter jättegott! Det ska jag lägga på minnet, speciellt det där med citronsyra. Älskar surremmar!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  3. Det låter jättegott ju! Och dottern som är helt galen i sura saker gillar det säkert. Jag hittar inte receptet i tidningen. Minns du vilket nummer du hittade det i?

    SvaraRadera
  4. Bra att du påminde! Vi har inte heller så gott om vinbär, men jag kanske också kan ta krusbär.

    SvaraRadera
  5. Det där lät jättespännande!
    Har tidningen, så jag får leta rätt på den och kolla in hur man gör.
    Må så gott!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  6. Oh det låter verkligen GOTT! Detta ska testas! Får väl kolla receptet...
    Önskar dig en skön kväll, ta hand om dig!
    Kram, Titti

    SvaraRadera
  7. Älskar fruktläder! Det går också jättebra att göra på äpple, då har vi kryddat med honung och kanel. Blåbär går också bra att använda.

    SvaraRadera

Tack för besöket och välkommen åter.
Skriv gärna en rad innan du svävar vidare.