tisdag 5 juli 2011

Erosionsmatta!

Jag visste att den fanns någonstans! Underlaget jag letat efter.Lösningen på hur jag ska få växtligheten jag vill ha på tempeltaket att ligga kvar.Den fanns hos Plantmarknaden i Lindesberg under namnet erosionsmatta.
Upp på taket med mattan. Kanta nertill med mossa.På med sandblandad jord, mest sand. Mojsa dit taklök, fetknopp och annat. Strilvattna(det utlovade regnet uteblev ju, som så ofta hos oss).
Nu är det bara att vänta och se vad trastar och nyfikna skator ställer till med.
Sent på kvällen var Frasse förstås upp och inspekterade. Han kan inte motstå en stege.Det höll tack och lov ihop under hans tassar utan att glida.
Vill du bidra med taklök eller fetknopp så tar jag tacksamt emot, det går åt en hel del till en kupol med diametern 2,5 meter. Hör av dig på mail så får du adressen.

4 kommentarer:

 1. Vad spännande!!! Du måste lägga ut fler bilder sedan så man kan se hur det utvecklas. Blir jättesugen på att göra något liknande!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Underbart!!! Finurligt med kokosmattan. Hoppas att fåglarna låter det hela vara... tyvärr har jag inga mängder med sedum så kan inte skicka till dig.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Å vad snyggt det kommer bli! Jag kan riktigt se det framför mig!

  SvaraRadera
 4. Plantmarknaden där var vi förra sommaren!Trevligt ställe även för små Acchlejor :-)som ibland får följa med!
  Å de där skatorna nu har de väl fått nått att pyssla med....du får väl passa på att fynda taklök när de rear till hösten :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera

Tack för besöket och välkommen åter.
Skriv gärna en rad innan du svävar vidare.