måndag 18 juli 2011

Gamla redskap

 När jag sitter i växthuset och väntar ut en liten skur så tittar jag på de redskap som ligger där och väntar.Det är inte många som är nya. Några godingar har jag ärvt och andra är hittade i auktionslådor.Sågen var morfars, häcksaxen och sekatören likaså. Jag gillar att jobba med dem.Dock, jag medger gärna att sekatörer har blivit bättre på "sistone"(denna ligger varken skönt i handen eller har klämskydd)...och hinkarna var lite väl tunga förr...men allihop är de så vackra och fyllda med historier att de har sina givna platser i trädgården ändå.
En variant av smal spade/ogräs-stickare fanns i huset när vi kom och den är suverän! Vi jobbar så bra ihop både mot ogräset (läs penningblad och smultron) och när smålökarna ska ner.
Häckarna klipper jag helst med en gammal trotjänare. Det går i alla fall utmärkt än så länge, när jag inte har mer än ca25-30 meter häck i bra arbetshöjd.
Vi har också en fiffilurig gammal kantklippare med långa skaft och hjul, men ärligt talat vet jag inte hur bra den eventuellt är. Vi kantklipper ingenstans så den är aldrig testad. Inte heller den lilla sax-kantklippen har använts på länge.
Med linsen mot söder.
Man skymtar oasens möbel till vänster men av växthuset där bakom syns ingenting.
 Innan regnet skyndade herr Otteskrufv minnsann upp på taket för att bärga lite av de gulröda bigarråerna innan fåglarna mumsar i sig allt. Han tog med kameran upp och titta hur det ser ut! Bara en massa träd och grenar!

Österut.
Tempeltaket i vänsterkanten och i mitten gången över kullen. Dammen ligger under grenarna till höger...
När han kom ner igen hade han fått en idé om att gräva dammen större. -"Jag gräver om du fixar planteringarna", säger han glatt.
Inte tackar jag nej till det, men vi får nog göra upp en 5-årsplan för det projektet.

10 kommentarer:

 1. Oj oj oj så mysigt det ser ut hos Er!
  O visst ska man använda gamla redskap men det går att ha dem som rekvisita...vackra att se på men inta att använda...alltså ha nya lite lättare grejer för själva grovjobbet...Fast gamla grepar o spadar är mycket trevligt att använda!

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 2. Förstår att du tycker om dina gamla redskap!
  De är så otroligt mycket vackrare än de plastiga i klara färger man köper idag!

  Ska nog gå på loppisjakt!

  Lena

  SvaraRadera
 3. O jag skulla oxå vilja ta mig upp på taket o fota...när vi hade takläggarna här stod jag vid rampen flera gånger o försökta inbringa mod.Men näe OM jag skulle ta mig upp hur skulle jag då ta mig ned?Lite svikt i rampen o fy o nä!Får be sambon :-)
  Ser lummigt ut hos dig!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 4. Det var minst sagt ett fint erbjudande från maken! =)
  Kul när herrarna initierar trädgårdsprojekt, tycker jag. De blir lite lättare att genomföra om alla är med på noterna.
  /Caroline

  SvaraRadera
 5. Gamla redskap och verktyg är själfulla...speciellt sådana som man ärvt av tidigare generationer, de liksom har "i sig" lite av personen.

  Tjusig djungel ni har - i like! Det ser ju ut som om sedumen sitter kvar på taket - bra!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 6. haha, ett sånt bra erbjudande...han gräver o du planterar...kan väl inte bli bättre!
  Så kul med lite helhetsbilder, ofta när jag fotograferar i min trädgård blir det bara små snuttar av trädgården...får nog snart skicka upp sonen på taket igen! :o)
  Ha en finfin vecka,
  Lydia

  SvaraRadera
 7. Häftigt med andra perspektiv:)

  Och du får en större damm på köpet!
  Grattis!

  Kram Marie

  SvaraRadera
 8. Härligt med gamla kära redskap i trädgården! Din trädgård ser så skönt lummig ut, riktigt härlig.....jag gillar sånt:) Utökad plantering tackar man aldrig nej till:)
  Ha en härlig dag!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 9. Det är ju jätte trevligt med gamla redskap som har historia//Britt

  SvaraRadera
 10. Fina gamla redskap, å kul att du använder dom! Här får de gamla ligga å vila, då jag uppdaterat mig lite. Jag ska nog oxå skicka upp min man på taket, låter som det kan bli lite gjort då...

  SvaraRadera

Tack för besöket och välkommen åter.
Skriv gärna en rad innan du svävar vidare.