söndag 24 juli 2011

Vindsnurrigt

Idag har det blåst så man knappt sett färgerna i snurran! Och gissa om den trasslat in sig i trädgrenen den hänger i?Jag blev lite yr när jag tittade oppåt i det dansande bladverket för att få loss den.
Nu mojnar det och jag sitter i växthuset med dator och tekopp och undrar om den surrande harkranken kommer att hitta ut innan vädringsfönstren går igen för natten.
Gurrgel! Där släppte Hydromaten en omgång vatten till de törstiga tomaterna.De är fortfarande inte värst många men de växer i alla fall.
Getingfällorna står på arbetsbänken med korkarna på sned och väntar. Än har de inte behövts, konstigt nog.Det var så många getingdrottningar i våras men var blev de av? Inte heller har det varit så många humlor här som det brukar. Och ändå blommar tistlar, vädd och annat mumsigt för fullt.Lite oroande tycker jag det känns när insekterna minskar i antal.Hoppas att amiralfjärilarna snart dyker upp och suger i sig det jästa i körsbären som de brukar. De är så vackra med sitt band!
Blir det  regn i morgon när molnen ser ut så här?

8 kommentarer:

 1. Tycker också att det är färre humlor och getingar i år... Inte bra! Kommer inte ihåg vad de sa på geografikursen på universitet om molnen men läckert moln har du lyckats fånga. Ursnygg bild!
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 2. Hihi, jag har en precis likadan vindsnurra! Och den trasslar också in sig titt som tätt. Kanske är det ovädret som legat här över Skåne hela dagen som är på väg upp till er? Dramatiska moln! Hoppas ni slipper vårt väder dock, här har det varit ynka 14 grader och rena höststämningen. Och trädgården svämmar väl snart över...
  Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Låter underbart att kunna sitta i växthuset och lyssna på surr och gurgel!

  SvaraRadera
 4. Tycker också att det är färre pollinerande insekter men blomsterflugorna var här i förra veckan och de bidrar ju också...men humlor och bin - var är ni?

  Vackert "änglamoln" - din ängel i headern + molnet = bokmärke!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Låter skönt att sitta i växthuset med tekoppen... imorgon gör jag det nog också!
  Tack för guldtipsen:) Ska prova..

  Det känns som det kan bli mer regn, men det ska snart bli bättre tror jag.

  Ha det skönt.Marie

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Jag är ingen expert på moln men det verkar ju bara regna hela tiden så jag tippar att det blir så även imorgon.
  Jag vet inte om det går att rota ligustergrenarna men det kan väl vara värt ett försök. Jag hade gjort några avläggare, dvs grenar som jag lagt under jord så de rotat sig. Kanske du kan göra så med tillåtelse av grannen!?

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 7. Här blir det antagligen bin till nästa sommar. Både pollinering av växter och egen honung. Två flugor i en smäll.
  Humlor har vi sett mycket av. De har surrat i lönnen och i linden när de blommade. Några måste i alla fall ha gjort jobbet för vi har haft vinbär och klarbär mer än vanligt. Äpplen är det dock inte så mycket med i år :-(

  SvaraRadera
 8. Vilket vackert smycke du har i trädgården! Förstår att man kan bli lite yr när vindarna drar på :)
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera

Tack för besöket och välkommen åter.
Skriv gärna en rad innan du svävar vidare.