tisdag 19 juli 2011

HURRA, hurra, inte hurra

Ett stort HURRA för att sammetshortensian har ett nytt rejält skott! Sniglarna hade tagit det lilla nya som försökte återstarta busken efter den hårda vintern.

Ett litet hurra jag äntligen fått bort penningbladen från äppelängen!Nu är det bara resten kvar.Dvs få iordning jorden för vidare planterande.Som min träslöjdslärare alltid sa: Det blir bra när det blir målat.
Inte hurra för myrorna som svärmar i växthuset.
Tre samhällen var det under betongmattan. Det märks nu när de svärmar.Det går inte att vara där inne. Tur att vädret är uppehållsaktigt.

9 kommentarer:

 1. Känns som det är mycket myror i år. Under varje sten jag lyfter på finns dom, i gräsmatten har jag hittat flera bon. Till och med när jag gräver i rabatterna hittar jag bon. Myrr används flitigt just nu...

  SvaraRadera
 2. GRATTIS!!! Grattis! Och beklagar. ;)
  /Caroline

  SvaraRadera
 3. Ja, de de där penningbladen kan vara jättejobbiga. Huuu, med myror!

  SvaraRadera
 4. Usch för myrorna. Vi fick tömma två stora krukor på all jord och plantera om en massa plantor för det översvämmat av myror. Du ser ut att också ha gott om dom ;)

  SvaraRadera
 5. Grattis till dina första hurran! ja myror...jag vill inte använda gift typ Myrr. Har försökt att vattna bort kräken men vet inte om det funkar så bra. har tänkt att man kanske ska vattna med kokande vatten men...känns inte jättebra heller. Vad ska man göra? (Har inget växthus så det är inte mitt problem men de förstör ju...)

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 6. Myror vill inte jag ha i mitt växthus, det ingick liksom inte i planen;)

  God natt!

  SvaraRadera
 7. Är det inte ovanligt mycket myror i år? Jag upptäckte idag att hela krusbärsbusken är invaderad, snart kryper de kanske iväg med den? Fin blogg du har, hit återvänder jag gärna! Kram Hanna

  SvaraRadera
 8. Idag när Acchleja Carro o jag varit på Löta så gick vi en sväng i min trädgård.Inta visste jag att det var sååå många myrbon hos mig...men idag svärmade dom o hamna i håret o innan för kläderna...överallt var dom fy!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 9. Ja, fy för alla myror som kryllar överallt! Samma problem här ... :( Men verkligen ett hurra för din sammetshortensia! Kramar!

  SvaraRadera

Tack för besöket och välkommen åter.
Skriv gärna en rad innan du svävar vidare.