onsdag 21 mars 2012

Godmorgon!

I höstas ställde vi, som vanligt, ett gäng krukor i komposten för övervintring. Ett plastskynke över och sedan på med massor av torra löv. Överst en skiva för att hålla vätan borta och så en liten godnattsång för att få dem på rätta humöret.
Nu var det dags att väcka dem igen.
Av med skivan och bort med de ihopfrusna löven. I framkant fick jag spetta lite innan löven släppte men sedan gick de att lyfta i stora frusna sjok och se, därunder stod våra krukor och blinkade nyvaket opp mot ljuset!
Krukclematisen jag fick för flera år sedan av herr O hade visst drömt mardrömmar, eller vaknat och varit kissnödig och sedan inte lyckats somna om?
Jag hoppas den inte chockas av ljuset. Vi vet ju alla hur det känns när någon kommer och drar opp rullgardinen mitt i den härliga drömmen. Kanske bäst att bädda om den lite med en fiberduk så den får morna sig lite?
Nu står de i skuggan av växthuset och sträcker på sig, hela gänget. Småningom ska de få frukost i form av ny jord och lite välbrunnen hästdynga. Och kanske behöver de också lite hjälp med hårborstning och påklädning innan de börjar sina sommarjobb? Hoppas de sköter sig lika fint som i fjol och är snälla mot nykomlingarna de snart kommer att få sällskapa med.

11 kommentarer:

 1. Så fint du bäddat ner dina vänner inför vintern. Smart! De kommer med all säkerhet att vakna till liv ganska snart med tanke på vårvärmen som kommit.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hihi, vilket härligt inlägg! Mysigt att de har börjat vakna till liv nu, alla kära gamla växtpolare. :) Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Tack för att du besöker min blogg :)
  I like to look at your beautiful garden, I find much inspiration from you. And cat is not mine - he just visited my garden in autumn :) Regards :)

  SvaraRadera
 4. Låter som en utmärkt ide att lägga dom i komposten. Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Hi hi du är för rolig "tantaluring" där ;-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 6. Hittade din blogg av en slump! Tycker att du skriver trevligt och lägger till dig i min lista, så kan jag följa dina inlägg!

  Vilken fiffig idé att gräva ner krukor i komposten! Den ska jag komma ihåg!

  SvaraRadera
 7. Säkert klokt att skydde de små liven med lite fiberduk så att vårchocken inte blir för stor. Härligt med den växtkraft de visar trots lövtäcket! Eller kanske tack vare...
  Må så gott önskar Eva

  SvaraRadera
 8. Men vad härligt skrivet! Visst är det en härlig tid nu. Vilken underbar julros du visade för några inlägg sedan. Ljuvlig!! Hoppas vi slipper för många bakslag med vädret bra att någon har koll på dom för det har inte jag. Ha en riktigt härlig dag/Gela

  SvaraRadera
 9. Vilken underbart härlig berättelse! Fnissade många gånger under läsandet.
  Har tagit Melonäppelkvistar idag. Skickas med det snaraste.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 10. Vilken bra idé att kompostera de små liven. Den ska jag absolut testa inför nästa vinter.... och så 'vyssan lull' var det för att de ska somna in?
  Kram

  SvaraRadera

Tack för besöket och välkommen åter.
Skriv gärna en rad innan du svävar vidare.