söndag 4 mars 2012

Vad pratar de om?

Han har ett lite högdraget utseende vår julbock. Kanske är han mallig för att han hållit ihop så bra denna vinter? Och visserligen kom det snö i morse igen, men nu får han faktiskt inte stå och se viktig ut på framsidan längre.
Marsch iväg till hagen på baksidan och samsas med kottkorna. För Lillkotten är det första gången de träffas. Jag undrar vad de pratar om? Antagligen, som alla andra, om snön och hur lång tid det tar innan den är väck
Så värst länge får de inte kampera ihop. Han varar definitivt inte till påska! Så snart jag kan arbeta utan vantar är det dags för bocken att få pälsen klippt Han är inte kul att klippa med vantar på.Då har man barr i dem för all framtid. Nyklippt och fin får han sedan flytta in i boden till nästa vinter.
Där har han jobbet som redskapsväktare men brukar dessutom lyckas trassla in sig i bärnätet och reservslangen. Som tur är äter han i alla fall inte på allt, som en del andra getter.
PS. För er som undrar så är det "Björn-Olle" som format korna med motorsåg ur lärkstockar. Goggla honom så får du opp en hemsida.

4 kommentarer:

 1. Vilka fina konstverk!!! Du, jag såg ett inlägg längre ner att du hade ympkvistar av ett rött äpple som håller långt ut på vintern Finns det någon liten möjlighet att jag skulle kunna få en eller 2. Var är det du bor riktigt känns som om det vore nära mig men jag kan ju ha heeeeeeeelt fel!!!
  Önskar dig en helt underbar söndag. Förresten jag bor i Järfälla Skälby.

  SvaraRadera
 2. Hej tanten !
  - Kul att du hälsade på hos mej, som också en tant som gör mest som hon vill!
  - Vilka härliga "husdjur" du har ;)...lättskötta och allergivänliga !
  Här uppe har inte startskottet ljudit ännu, när det gäller vårbestyren.
  1 meter snö, är förklaringen !
  lycka till med dina plant-bebisar !
  kram Anneli

  SvaraRadera
 3. Vilken helt underbar julbock! Den gör mig dock helt yr i huvudet... proportionerna får mig att undra över om ni har:

  1. Gigantiska barrträd som producerar lika enorma kottar, eller
  2. Getabockar i miniformat inte större än vanliga grankottar?

  Det undrar Eva som känner sig lätt förrvirrad.

  SvaraRadera
 4. Fick lite samma undran som skogseva faktiskt! hur hänger det ihop och var har di hittat de fina kottkorna? ursöta är de ju alla tre!
  kram mia

  SvaraRadera

Tack för besöket och välkommen åter.
Skriv gärna en rad innan du svävar vidare.