lördag 24 mars 2012

Puh, jag hann!

Gruset på gatan utanför oss har fullgjort sin tjänst för att hjälpa bilarna att ta sig fram i vinterväglaget. 
Nu hade alla de små vassa fått sparken och låg och undrade om det fanns något annat att göra.
Jag ilade ut med piassavan och erbjöd dem tjänst t.ex. som taktäckning på templet för taklöken att växa i.
Några ville hellre ligga i en hink till nästa säsong och fortsätta rädda liv och höftleder etc och det tackade vi inte nej till. De får en lång semester i källaren tills det blir halt igen. 
 Knappt hade jag blivit klar med löne- och arbetstids-förhandlingarna så hör jag hur det mullrar och svooschar längre bort längs med vägen. 
Gatsoparbrigaden i full fart! Fort in med de små liven på gården! 
Jag ställde kärran så de inte behövde se det skräckinjagande maskineriet.
Vi vart nog lite uppjagade allihop så de får stå i kärran och lugna ner sig till i morgon. Då ska jag visa dem deras nya platser. Och kanske bjuda på en välbehövlig dusch innan de sätter igång med sina nya uppdrag?


P.S. Ni som tyckte synd om skatan, har ni märkt att de är av den sorten som ser trevliga ut men skriker och skränar dygnet runt och bråkar med allt och alla? Och störningsjouren  bryr sig inte om sådana grannar. Nåväl, den gav upp bygget vid mitt sovrumsfönster och bråkar nu med sina föräldrar för att ta över deras bygge i grannens tall istället. 

6 kommentarer:

 1. Så du har räddat några stackare från kommunens tjänst? Det låter det.
  Skator har jag tidigare inte haft något särskilt emot men sedan de hackade på en kyckling här förra året och jag vet att de stjäl ägg om de får möjlighet står de inte lika högt i kurs längre...
  Ha en fin lördag!

  /Anna

  SvaraRadera
 2. Bra räddningsaktion! Sånt gillar vi. Både insats och fortsatt användning.
  Törnrosa

  SvaraRadera
 3. Så trevligt att du hann rädda alla dina små medhjälpare! Tänk så många olika arbetsuppgifter de kan hjälpa till med - underbart. De kommer säkert att gilla en vårdusch innan de åtar sig nya uppdra i din tjänst.

  Morgonens solskenshistoria :-)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Ja, nog gör de nytta lite varstans de små gruskornen :-) Skator är väldigt högljudda, men också riktigt vackra och roliga att studera :-)

  Trevlig helg!
  Annika

  SvaraRadera
 5. Det var en riktigt hedervärd insats du gjorde som räddade några små stackare från kommuntjänst! Är övertygad om att de får ett bättre liv hos dig.
  Tänk bara att få ligga i en lökbädd i lugn och ro, i stället för att bli överkörd och manglad gång på gång, hela dagarna.
  Tror i och för sig, att det kan finns fler i kommunens tjänst, som skulle behöva bli räddade, men det är ju en annan historia! ;-D

  När det gäller skatorna, så har vi inte haft några bofasta på rätt många år, så jag hade visst glömt, det där med deras envisa tjattrande.
  För att inte tala om, att en del är så fräcka, så de smiter in i hönshuset och stjäl äggen. Dessutom lär de ut den fräckheten också, till ungar och grannar och alla andra läraktiga! ;-)
  Så - du gör alldeles rätt! Håll dem ifrån dig! ;-)

  SvaraRadera
 6. Vad du är rolig ha ha jag har oxå funderat på att sopa gatan...
  Jag tycker nog inte att skatan stör mig med sitt bo vi bor ju inte så nära varandra du o jag ;-))
  KRAM från mig!

  SvaraRadera

Tack för besöket och välkommen åter.
Skriv gärna en rad innan du svävar vidare.