måndag 26 mars 2012

Piff, paff, puss!

Det där med trädgårdspiffning är inte riktigt min grej. Jag har nog av att beundra det som är där alldeles utav sig själv. Blir det för mycket blir mina ögon lätt mätta.
Men lite får jag bjuda till när det snart är påsk.
Sådana här höns får vi ha fast husen ligger tätt. De har varken loppor eller läten som stör.
Så paff jag skulle bli om det på påskafton låg färgade ägg i redet!
Nu är all is i dammen borta och fiskarna har börjat vakna.
Puss på dem! De har klarat vintern! Båda våra koi och ett gäng glada guldisar mornar sig i solen. De kommer opp till ytan när man närmar sig men ännu dröjer det innan det är dags för frukost, vattnet behöver bli varmare först.

5 kommentarer:

 1. Härliga vårbilder, ha en bra dag.

  SvaraRadera
 2. Är lite avundsjuk på att dina fiskar kommer upp til ytan när man närmar sig. Våra gör tvärtom: Så fort något rör sig i närheten, så dyker de. Har funderat på att börja mata dem fast det eg. finns gott om mat ändå, bara för att få dem lite "tama". Men jag är rädd, att de då kanske skulle förlora lite av sin naturliga vaksamhet. Den, som säkert kan vara livsavgörande för dem.
  Blev lite orolig när jag läste om gruset. Inget salt i det, hoppas jag. Hos oss tror jag, att man blandar i en liten gnutta fast vi bor på en väg, som eg.inte saltas.
  Så skölj ordentligt!

  SvaraRadera
 3. Ser fint ut med fiskarna. Skönt att de klarat den kallla vintern. Fint i "påsk rabatten" :) Vem vet, kanske ligger det ett färggrant ägg till påsk.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Jamen visst! Det är verkligen viktigt att ta sig tid att njuta av allt som kommer upp nu! Man blir lycklig! Sen är det förstås kul att pyssla om man hinner, kom just på var jag såg en fin tupp i trådslöjd till trädgården. Måste kolla den igen, kanske blir inköp! (:D
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 5. Jag är imponerad av att ni har koi som har klarat vintern. Vi lyckas bara med guldid och guldfisk.
  Vi hade två koikarpar som var rejält stora, men de dog efter förra vintern. En del säger att man måste ta in Koi på vintern.
  Bor själv i sjuhäradsbygden zon 4. Kanske har vi det lite kallare här än där du bor.

  SvaraRadera

Tack för besöket och välkommen åter.
Skriv gärna en rad innan du svävar vidare.