Och Lage på SMHI säger att det ska fortsätta så i flera dagar!
Det behövs nog allt en liten energikick!
Lemon curd vet väl de flesta vad det är men har du provat carrot curd?
Vispa 3 ägg och 2 dl socker i en kastrull.
Skala och finriv 200 g morot.
Riv skalet och ta tillvara saften av en apelsin.
Lägg morotsrivet, apelsinrivet och apelsinsaften i kastrullen.
Sjud till det tjocknar.
OBS! FÅR EJ KOKA!!!
Tag kastrullen av värmen och klicka ner 50 g smör.
Vill du så kan du tillsätta 1 tsk vanillinsocker, men det är sött och gott även utan.
Hållbart ca en vecka i kylskåp.
En kick till förresten:
De allra sista ringblommorna.Jag tog in både blom och nästan all knopp. Kan inte tänka mig att de kvarvarande knopparna orkar slå ut.
Har jag aldrig hört talas om men det låter gott....och morotsmarmelad finns ju, och det är gott.
SvaraRaderaHa det bra :)
Oj, vad gott det ser ut. Carrot curd måste jag prova att gör någon gång.
SvaraRaderaVad fina ringblommor du har. Fantastiskt att kunna plocka en bukett så sent på säsongen.
Kram Maria
Carrotcurd har jag aldrig hört talas om. Men det verkar inte helt fel! KRAM
SvaraRaderaTack för kicken, nu måste jag bara prova ditt recept! Hoppas de har smör på affären...
SvaraRaderaDet här blev en grå höst, och kommar vara lika grått i 3 veckor till...Då behöver vi absolut en morotskick. Hoppas du får ha pumpan ifred för skatorna, här river dom ner min med jämna mellanrum.
SvaraRaderaHa en fin söndag
Kramar
AnnaMaria
DET lät gott!!! Gråväder är ju inte så kul, men jag är glad för alla dagar det inte fryser på och börjar närma sig snötajm..... Men ljuset... DET saknar jag,
SvaraRaderaHa en skön vecka!
/Charlotte