söndag 13 november 2011

Har jag glömt något?

I morse tog jag som vanligt en liten tur runt trädgården. Det hinner oftast hända mycket på en vecka och nu när det är mörka kvällar blir det mest på helgen jag hinner ut på ägorna.Skulle jag hitta något som ännu inte var fixat inför vintern?
 Vid dammen ser det OK ut.Planteringarna inbäddade i löv och vattenytan relativt lövfri. Jag tog några försiktiga tag med håven, för att inte störa fiskarna,  men fick inte opp särskilt mycket löv. Däremot en rejäl surv med flytväxt som nu sjunkit för säsongen. Att de klarar sig nere på botten över vintern och sedan flyter opp och fortsätter "som om ingenting har hänt" är ett sådant där underbart mysterium.
 Också äppelängen, som numera försöker byta namn till äppellunden, såg OK ut. Det ska bli väldigt spännande i vår att se hur den artar (fniss!) sig med alla nya lökar och småplantor.Just nu har jag inte koll på vad jag satt och var, men det visar sig småningom...
 Det här har planterat sig självt, akleja och storfryle. Jag tror inte frylet kommer att trivas när det blir stort, men det får sköta sig självt så får vi se.
 Längre än så här har jag inte hunnit med min "kottmur". Det krävs 5 fyllda plantkassar med kott till ca 40 cm mur! Och jag vill helst ha kott som inte hunnit öppna sig så jag plockar dem en och en. Jag tror de håller längre om man tar dem nyfallna och gärna lite gröna?
Sådana här små installationer hittade jag också några stycken. Jag anar att det är sonen som gjort dem utan att reflektera över varför. Hans fingrar kan inte låta bli att skapa av sådant de får tag på, så man kan hitta lite allt möjligt lite överallt. Det gillar jag!

8 kommentarer:

 1. Din trädgård är verkligen spännande:)

  SvaraRadera
 2. en mur av kottar har jag aldrig sett tidigare,men häftigt,ha det så gott//maggan

  SvaraRadera
 3. Härliga höstbilder! Ser ut som du har full koll på trädgården och höststöket.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Ser fint i under hösten med alla löv...men kanske inte så praktiskt överallt:) Själv har jag sopat och borstat bort dom från stenslänten jag håller på att fylla med sten.
  snygg header!!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Kul med så fina små spontana installationer.....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 6. Kul med en kottemur. Själv har jag kottar som marktäckare i en liten asien-rabatt jag har vid garaget. Kottarna är öppna när det är torrt och soligt och stängda när det har regnat.
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Vilken grej med kottemur det har jag aldrig sett. Du måste vara först i Sverige med det.
  Ha det gott
  annika

  SvaraRadera
 8. Ser ut som att trädgården är redo för vintern. Så fint...

  Kram, Karin

  SvaraRadera

Tack för besöket och välkommen åter.
Skriv gärna en rad innan du svävar vidare.