fredag 4 november 2011

Välja växtplats

Tack för svar om "ormskäggsyngel". Jag hittade rätt många frukter/frön så jag provar lite olika.Petar ner några i närheten av mamman, några i kruka i bänken och sparar nog också några till i vår.
Det blir ju oftast bäst när växterna bestämmer själva var de vill gro så  i höst har jag lagt fröställningar i äppellunden av växter jag gärna vill ha där. Kermesbär t.ex. är en växt jag gillar och som sägs kunna bli för mycket av, men hos oss har vi efter flera år fortfarande bara ett stånd. Jag hoppas det blir något eller några till under äppelträdet.

3 kommentarer:

 1. Så tycker jag också funkar bra. man hjälper lite på traven och så de växter som gror och kommer de gillade platsen bevisligen.

  Ormskägg... Jag brukar ta de nya små rosetterna och dela från moderplantan när jag vill ha fler. har aldrig testat med frösådd och vet i ärlighetens namn inte om blommorna har gått i frö. Önskar lycka till med dina!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Hm det är ju en liljeväxt ormskägget så nog borde det gå o så dessa frön.
  Gick en kvälls promenad nyss med Sigge.Gick förbi en trädgård där jag vet att en dam bor som jobbar på Löta.Har aldrig sett henne men nu var hon ute i mörkret(snacka om nördigt att var i trädgården när det är mörkt fniss)Jag presenterade mig.Sa att jag sett henne på Hannus föreläsning.Berättade sen om mitt körsbär o hon sa att det inte kommer att blomma i vår....det vill jag inte tro på såklart men man kan ju tycka att hon borde veta...hm
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 3. Tittar in för att säga hej har läst ifatt i din blogg//Britt

  SvaraRadera

Tack för besöket och välkommen åter.
Skriv gärna en rad innan du svävar vidare.