söndag 20 mars 2011

Då och nu, kapitel 2

När granen försvann var det jobbigt. Fåglarna som brukade sitta i den flög faktiskt omkring och letade efter den i flera dagar (kajor ni vet, de är kloka) och det vart nästan obehagligt ljust i frukostrummet. För att inte tala om oron för skuggväxterna som nu stod i flödande sol från 9 på morgonen och till bortåt 6 på kvällen! Något måste göras! Flytta växterna? Bygga skugga? Vad? Skärmar? Lusthus? Vi frågade bekanta om råd och våndades hela sommaren.Försökte skugga dem med väv och tillfälliga skärmar/gardiner. Och minsann, lösningen infann sig till slut! I form av en STOR parabol som ett lokalt kabelTVföretag skulle byta ut. De trodde först inte på oss när vi sa att vi gärna tog hand om den gamla parabolen, 2,5 meter i diameter, men småningom kom den hem till oss. Vid det laget stod stolparna redan på plats och vi lade upp den som ett kupoltak. Ett ekotempel är just vad varje trädgårdstok behöver! Från kraftgatan en bit hemifrån hade jag lov att hämta sly och så flätade jag väggarna av några hundra slanor hemkörda på cykel.
  Det finns planer på att täcka kupolen med fetblad/taklök/mossa men vi har inte klurat ut hur vi ska få det att bli bra. Någon föreslår en lumpmatta som grund för rötter och sand att fästa i, men ligger den kvar när det blåser? En annan idé är nät över en torv/sandbotten för att skydda när fåglarna är "picknödiga", men rinner inte allt bort då när det regnar? Förslag och synpunkter emottages tacksamt! Granens fot står kvar som bordsunderrede och vi ryms precis lagom för en kaffestund. Templet har också blivit en perfekt plats för kontemplation.Det är ju fortfarande en begravningsplats. Alla livsåskådningar är välkomna! Vi sänder en tacksamhetens tanke till granen och till stormen som hjälpte oss skapa denna härliga plats.

4 kommentarer:

 1. Jamen det är ju alldeles underbart - på så många olika sätt! Än en gång - jag ÄLSKAR när man kan finna nya användningsområden för redan befintliga prylar, kreativt återbruk. Men denna härliga invention tar nog priset på så många sätt. Parabol blir tak, sly blir väggar, stubbe blir bord. LYSANDE!

  Och hostorna fick sin efterlängtade skugga dessutom!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Hur fantastiskt häftigt blev inte det... och jag ska fundera lite på hur man kan lösa tak problemet för det skulle verkligen bli så vackert med fetblad/taklök/mossa. Fin blogg du har den måste in på min blogglista.
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 3. Vilken bra idé!!!Jag tänker så här.Lägg ett riktigt grovt rep längs med kanten som det ser ut att finnas om jag inte ser fel.På Bauhaus finns riktigt grova!Sen kanske ni kan lösa resten på nått fiffigt sätt!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 4. Åhh, vilket underbart återbruk av en uttjänt parabol ... vilken kreativitet och fantasi !! Ser ljuvligt ut att sitta där och meditera en stund .... vilket smultronställe du skapat i trädgården !
  Trevlig vecka !
  Kram/Isa

  SvaraRadera

Tack för besöket och välkommen åter.
Skriv gärna en rad innan du svävar vidare.