måndag 21 mars 2011

Snö och is, snö och is...

Igår var det sol och inte ett moln när man tittade uppåt. När jag gick in i växthuset DOFTADE det! De små penséerna och pärlhyacinterna fyllde luften med söt vår! Underbart!

Idag är det BARA moln. Helt grått! Plusgrader och vind gör snön hård och tät, mera som is. Våra buskar tyngs mot marken och jag kan bara hoppas att inte alla grenar knäcker. Jag gick faktiskt runt med räfsa i går och tog fram kantstenen vid dammen ur snön. Kanske släpper isen lite snabbare då? Också de tyngsta drivorna över buskarna blev "kammade". Just nu längtar jag efter "markkontakt", fast jag minns också lukten av sur gräsmatta. För att inte tala om alla hundhögar som snart ligger och stinker längs vägen. En vägsträcka utan staket och inget hus direkt vid vägen uppfattas av vissa hundägare som "skog", dvs man behöver inte plocka upp efter sitt djur.

3 kommentarer:

 1. Jo men visst får man hjälpa till lite med att ta bort snön - leka Gumman Tö lite sådär du vet ;-)

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Det är helt grått här också o plusgrader...snön är så gott som borta från trädgårdarna och det är bara snöhögar kvar och lite snö inne i skuggvrårna...Hundlortarna ligger så käckt där på den blöta gräsmattan men det är underbart!!!

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 3. Hej på dig!

  Tack för trevlig sällskap idag på tåget. Ja, det var visst meningen att två trädgårdstokiga bloggerskor skulle få kontakt just idag när vårens solstrålar värmde som bäst. ;-)

  Vilken fin liten trädgårdsälva som vaktar vårens vackra skapelser i ditt växthus.

  Fortsätt att njuta och ha det bra på mässan i veckan!

  Varm kram

  //ANKAN

  SvaraRadera

Tack för besöket och välkommen åter.
Skriv gärna en rad innan du svävar vidare.