onsdag 23 mars 2011

Inte klokt så fort det gick!

Brukar det verkligen gå så här fort?  Igår var det flera cm isig snö när jag gick kvällsrundan runt "ägorna". Idag på samma runda står blommande vintergäck och dm-höga krokus och flinar okynnigt mot mig! Hur har de hunnit?
Det känns nästan OK att det ska bli kallare igen, så man hinner med mentalt. Leta knopp är ju så roligt!


Dammen har hunnit öppnat sig fast den igår var täckt med minst en dm snö. Vilken lättnad att luftningen verkat fungera trots massivt istäcke. Nu återstår förstås att se hur många fiskar som kommer simmande respektive flytande...Än ett tag får jag oroa mig.
Men titta, snömögel! Och det är överallt! Vi har aldrig haft problem med det förut. Behöver man göra något eller rättar det till sig självt?

5 kommentarer:

 1. Du ger mig hopp! Där vi har våra stackars få lökväxter ligger det just nu mellan 50 och 100 cm snö. I helgen ska jag ut och hjälpa till minsann. Bort med lite snö... Så här mycket snö har vi inte haft sedan våren -94. Jo, jag kommer ihåg eftersom jag då var höggravid med yngste sonen :-)

  Kramar Katarina

  SvaraRadera
 2. Visst är det otroligt så fort det spirar. Dina krokusar bara har pressat sig upp genom det kompakta lövtäcket - snyggt jobbat!

  Gå inte på gräsmattan nu, om ni kan låta bli. Låt snön smälta, tjälen släppa lite och gräsmattan TORKA upp. Sedan kan du räfsa FÖRSIKTIGT. Inget djupt eller kraftigt alls. Bara nätt, nätt.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Kan bara hålla med dig...känns som snön försvinner i ett nafs:) Var ute och krattade lite under ett päronträd. En hel papperspåse full av solrosfrö skal fick jag ihop av all mat jag matat fåglarna med!
  Tack för de fina "kottarna"!! Nu är de planterade. Har ringblommor om du ville ha.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Fort går det och jag längtar tills mina knoppar börjar titta upp.

  Jag har länkat din blogg på min sida till Liebster blog award eftersom jag tycker att din blogg är så bra.
  Hélena

  SvaraRadera
 5. Härligt att se att det är på väg upp, här har snön försvunnit massor efter blåsten så förhoppningsvis kan jag hitta vintergäck snart//Britt

  SvaraRadera

Tack för besöket och välkommen åter.
Skriv gärna en rad innan du svävar vidare.