Nu har jag skattat jordärtskockorna för i år.
Jag vet att de kan stå och växa ett bra tag till
men risken är att tanten glömmer dem.
Frågan som väntar på svar är nu:
blir det soppa, gratäng eller mos?
Kanske blir det lite av varje,
det går ju att blanda i en viss mängd potatis
Gottigottgott!
Så gott! Helt nyskördade...
SvaraRaderaEhem, har du något tips för att slippa fiseffekten, eller har du en mage av plåt?
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaDet måste jag göra imorgon, kolla under min skog av jordärtskocksgrönt om det finns större skockor där. Brukar glömma att ta dem på hösten.
SvaraRaderaFina dina är där i korgen. Ett litet ministilleben!
Hej hopp och kram.
Det som är bra om man glömmer bort dem är att de mår bra efter vintern oxå...jag brukar låta dem stå kvar och skördar så länge det inate är fryst. Tycker det är härligt att skörda dem tidigt på våren...
SvaraRadera//Veronica
Jordärtskockor har inte jag i trädgården, hur kan man inte ha det? Skärpning nästa år behövs förstår jag!
SvaraRaderaTitta på mitt inlägg 8 oktober så får du se hur det blev i den "felaktiga" planteringen.
SvaraRaderaKram
Jag prövade att odla jordärtskockor i stor kruka i år, men det blev inte en ynklig endaste en.... Tur att jag vet ett övergivet koloniland där det enda som frodas är just jordärtskockor! Soppa är gott!
SvaraRaderaHälsningar från Växthusmadam
Jordärtskockor har jag aldrig odlat, och jag tror knappt att jag har ätit det heller... Men det ser fint ut där i korgen! ;-)
SvaraRaderaNovemberhälsningar
Elisabet