Nu är frågan: Är jag före eller efter min tid när jag använder konservglas?
Dessa utmärkta burkar, och fler därtill, kom hem till oss häromdagen när en bekant röjde skåp.TACK!
Särskilt uppskattat för att det följde med både byglar och fräscha packningar.Det är svårt att få tag på packningar i mina trakter så det var ett tag sedan jag kunde göra riktiga konserver. Kanhända bor vi för storstadsnära och förväntas inte bry oss om att ta hand om och fixa eget. Den "moderna människan" köper väl allt färdigt i butiken? Med tillsatser och i piffiga blandningar.
Nu blir här i alla fall några burkar gjorda för allt får ju inte plats i frysen som man vill spara.
Till min hjälp har jag mormors gamla konserveringsbibel.Hittar du en sådan på loppis så hugg den direkt!Den är proppfull med både rolig och nyttig information om hur och vad man kan konservera.
Jag tror du är supermodern och att både syltning och konservering är på väg tillbaka, stort!
SvaraRaderaHa det bäst!
Kram Hélena
Du är nog precis rätt i tiden! Grattis till burkarna men ännu mera grattis till de fräscha byglarna och gummiringarna.
SvaraRaderaKram Anna Vattenkanna
Du är rätt i tid!Klart man ska göra själv o slippa tillsatser o fusk ingredienser!Lätt är det ju oxå o roligt :-)
SvaraRaderaKRAM från mig!
Du är inne:) Vilka fynd du fått!
SvaraRaderaKrya på dig
Roligt att du uppskattade burkarna så mycket :-)
SvaraRadera